MUSIK

Svensk dansmusik sedan 1993

Pia Pihlgrens är ett erfaret, fräscht dansband från Åmotfors i Värmland, Sverige. Vi satsar på att spela traditionell dansmusik i modern tappning.

Vi spelar mycket eget material och det har gjort att vi har skapat oss en egen profil och ett eget sound. Pias säregna och personliga röst har också gjort att vi står ut bland mängden och eftersom vi har totalt tre stycken leadsångare i bandet kan repertoaren fyllas med många olika typer av låtar och stilar.

MUSIK

Här är de skivor och album som vi har spelat in


Pia Pihlgrens - Boom Schackalack - 2023

2023 firar vi 30 år och släppte då denna jubileumsplatta!

Producerad av: Ronnie Pihlgren, Martin Klaman


Pia Pihlgrens - Spotify-releaser - 2020

2020 var lite av ett speciellt år vilket ledde till att vi släppte låtar endast på Spotify.

Producerad av: Ronnie Pihlgren


Pia Pihlgrens - Snacket går - 2019

Pia Pihlgrens är tillbaka med ännu ett starkt album. Deras sjätte album och bandet går från klarhet till klarhet. Deras publik ökar för varje år och det är inte konstigt när man hör deras grymt svängiga musik.

Starka låtar och en suverän produktion är varumärket för denna platta och Pia Pihlgrens kan med gott samvete säga att detta är deras absolut starkaste album till dags dato. - Ginza.se

Producerad av: Ronnie Pihlgren


Pia Pihlgrens - Vägskäl - 2018

Pia Pihlgrens är tillbaka med ett nytt album och det är ett album fyllt av ett gäng nyskrivna låtar och ett par covers i bästa Pihlgrens-anda. Dansband möter country i en skön blandning. På albumet gör Pia en duett med den norske sångaren Rune Rudberg och det är en av alla sköna middle of the road-låtar. Dessutom ökar bandet takten ordentligt på ett antal spår som är riktigt starka bugglåtar. Totalt sett - ett grymt starkt dansbandsalbum med ett band som går sina egna vägar och det i ett eget vägskäl. - Ginza.se

Producerad av: Ronnie Pihlgren


Pia Pihlgrens - Tiden Rullar På - 2016

Tiden rullar på, och så också arbetet med vår nu fjärde skiva på lika många år.

En stor skillnad denna gång är att albumet bara innehåller nyskrivna låtar och dessa av branschens absolut bästa "writers". Att vi sedan gick in i studion och gjorde en riktig livesession på detta "känns riktigt kul", allt förpackat i en snygg produktion signerad Marcus Persson på CMStudio i Skara!

Tack Marcus!! Tack alla andra som coachat oss och kommit med tips och råd under arbetets gång, inte minst Stefan Jonsson och Stig Lindell! Ni är proffs!

 

Ett stort tack till vår publik och fans som följer och inspirerar oss att fortsätta spela in skivor. Tack! Utan er ingen platta. Hoppas ni gillar skivan och att vi ses ute på dansbanorna framöver!!

Producerad av Marcus Persson


Pia Pihlgrens - Jag gav dig mer... - 2015

2013 var vi i Töcksfors - Värmland, 2014 Nashville - Tennessee, USA och vad skulle vara mer naturligt att hamna 2015? Jo, i Skara förstås, dansmusikens Mecka.

Efter mycket funderande bland alla demos vi har fått oss tillskickade valde vi till slut att plocka med 10 st nyskrivna låtar och 5 st covers.

Vi måste säga att det finns mycket talang ute i landet bland våra låtskrivare. Det svåraste är att välja ut låtar man tror passar vårt sound och stil men det känns som vi lyckats rätt bra!

Vi vill tacka Marcus Persson på CM Music som tog sig an uppgiften att producera detta album!

Tack även alla andra som medverkat på skivan! Vi är oerhört stolta över resultatet.

Producerad av Marcus Persson


Pia Pihlgrens - I Din Famn - 2014

Efter spelningen på lördagskvällen gick bussen direkt till Oslo Airport och flyget till USA. Ett slitet men förväntansfullt gäng landade till slut i countryns hemstad. Väl framme på 19th Avenue och Studio 19 i Nashville väntade producenten Larry Rogers för att gå igenom den kommande veckan och allt som skulle göras.

I Nashville gick nästkommande dagar åt att spela in musik. Vi vaknade vid 8-tiden, drack kaffe i hotellobbyn och åt frukost på stan. Vid kl. 10 samlades vi i studion och kvällarna avlutades med frosseri i musikupplevelser på musikkrogarna downtown.

De två sista dagarna i studion handlade om att lägga all sång samt lite instrumentpålägg.

Hoppas ni gillar skivan, vi älskar den och det minne den för med sig! Att få vara i Nashville, Tennessee, USA är en upplevelse alla borde få ta del av!

Producerad av Larry Rogers


Pia Pihlgrens - Nio dagar i veckan - 2013

Denna låt spelades in för att testas på Värmlandstoppen och släpptes på Spotify samt som en lite ommixad version på albumet "I din famn" .

Producerad av Stig Lindell


Pia Pihlgrens - Snälla Rara - 2013

Nu håller ni den äntligen i handen, vår efterlängtade skiva. Efter ca 1 år av slit men även många trevliga stunder i studion är den slutligen klar. Hoppas ni kommer att uppskatta resultatet och att den kommer snurra många varv i er cd-spelare.

Genom en mycket lärorik tid och många nya kontakter vill vi tacka våra goa medverkande på skivan, Stefan Jonsson, Berra Karlsson, Hans Esben Gihle, Anette Lövtangen och vår tålmodiga stjärnproducent Stig Lindell - Du är guld värd!

Vi vill också rikta ett stort tack till Carl Martin Kisen som visat stort förtroende och gett oss chansen att visa upp oss på dansbanorna igen. En stjärna i himlen vill vi också ge våra familjer som gör detta tidskrävande jobb möjligt...Tack!

Sist men inte minst TACK till DIG som köpt vår skiva! Hoppas vi ses därute! Kram från oss alla!

Producerad av Stig Lindell


Pia Pihlgrens - PromotionCD - 2012

Denna singel spelades in och släpptes för att vi bl.a skulle kunna skicka låtar till Värmlandstoppen på SR P4 Värmland. Både "Vill du ha min kärlek" och "Saknar dig mycket" testades och klarade de 10 veckor som var maxgräns. "Saknar dig mycket" hade så mycket bra placeringar under sin tid på listan så den klassades som årets låt 2013. Vi var otroligt stolta över det!

Denna singel utgjorde startskottet på en återuppståndelse för bandet som för övrigt legat i träda sen början på 2000-talet. Efter denna påbörjades jobbet med ett album som senare blev "Snälla rara"!

Producerad av Stig Lindell


Pia Pihlgrens - Jag kan inte lova - 1998

Äntligen!!!

Efter mycket slit och släp i studion både nätter och dagar, har vi äntligen lyckats få ihop vårt första album.

Tekniker: Åke Grahn

Kör: Kjell Segerbrandt, Lisa Öhman, Lotta Vig, Lasse Westman, Lennart Sjöholm. Steelgitarr: Morten Sand. Foto: Bosse Fritzen

Inspelad: 1997 och 1998 i Pia Pihlgrens studio, Åmotfors och JMS Studio i Kristianstad.

Mixad: KMH Studio – Stockholm.

Producerad av Magnus Persson


Pia Pihlgrens - CDsingel - 1997

Tekniker: Åke Grahn

Inspelad: 1997 i KMH Studio – Stockholm.

Producerad av Magnus Persson